2016 г.
   АРХИВ НА ДОКУМЕНТИ, КОИТО СЕ ПРОМЕНЯТ С ВЛИЗАНЕТО В СИЛА НА
   "ЗАКОН ЗА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО И УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ"
   обнародван в ДВ, брой 79 от 13.10.2015 г., в сила от 1 август 2016 г.
   
можете да видите ТУК

    През учебната 2015/2016 г. в Ресурсен център се провеждат извънкласни занимания с децата и учениците със специални образователни потребности в следните направления:

• Клуб ”Арт терапия” – всеки втори вторник от месеца
• Клуб ”Приказен свят” – сряда
• Клуб ”Театрално и музикално изкуство” – вторник
• Проект ”Подготовка за независим живот” - петък


За да разгледате избрана от вас страницата по проектите изберете съответния бутон:

   Клуб ”АРТ ТЕРАПИЯ” за учебна 2015/2016 г.    Клуб ”ПРИКАЗЕН СВЯТ” за учебна 2015/2016 г.
   Клуб ”ТЕАТРАПНО И МУЗИКАЛНО ИЗКУСТВО” за учебна 2015/2016 г.    Проект ”ПОДГОТОВКА ЗА НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ” за учебна 2015/2016 г.

2015 г.
    
През учебната 2014/2015 г. в Ресурсен център се провеждаха извънкласни занимания с децата и учениците със специални образователни потребности в следните направления: • Клуб ”Арт терапия”, • Клуб ”Приказен свят”, • Клуб ”Театрално и музикално изкуство”, • Проект ”Подготовка за независим живот”

За да разгледате избрана от вас страницата по проектите изберете съответния бутон:

 

Клуб ”АРТ ТЕРАПИЯ

Клуб ”ТЕАТРАПНО И МУЗИКАЛНО ИЗКУСТВО

Клуб ”ПРИКАЗЕН СВЯТ

Проект ”ПОДГОТОВКА ЗА НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ


Галерии на секции от "Залата за психомоторна рехабилитация" - 2012/2013
Галерия на "Работилница - сръчни пръстчета"  
Галерия на "Приложно изкуство"  
Галерия на "Спорт и здраве"  
Галерия на "Раздвижи се, усмихни се!"  
Ресурсен център организира Коледно тържество за децата на ресурсно подпомагане на 21 декември в читалище "Лик" от 13.00 часа.

  На 2. 11. 2011 г. в Ресурсен център-Плевен се проведе есенен спортен празник с участието на деца от различни училища в Плевен. Децата участваха в интересни състезателни игри. Всички участници получиха грамоти за участие. От присъстващите родители и гости бе избрано жури, което определи най-бърз, най-атрактивен, най-точен участник. Всички получиха награди и се забавляваха.

Ресурсен център-Плевен организира с учениците със специални образователни потребности ГОЛЯМОТО МАЛКО ЧЕТЕНЕ на книгата „Патиланско царство” от Ран Босилек Всеки участник в четенето трябва да прочете книгата или откъси от нея
Учениците се събират веднъж седмично в училище и заедно с ресурсния учител четат откъси от книгата. Ще се подготви изложба с рисунки на тема „Моят любим герой
от книгата „Патиланско царство”

През месец февруари ще се организира посещение на Градската библиотека с участници в четенето

През месец март в Ресурсен център - Плевен ще се организира заключителния етап на Голямото малко четене, когато учениците ще четат любими откъси, ще покажат своите рисунки на любимите си герои. Ще се проведе забавна викторина с въпроси свързани с книгата. Участниците ще получат грамоти, награди и лакомства.

Стартиране на четенето - 7 февруари 2012г.
Посетете "Галерия №22", за да видите снимки от събитието в Плевен, и  "Галерия №21", със снимки от Белене.

На 28 юни 2012 в Ресурсен център-Плевен се получи писмо от родител на дете обучавано при нас. Искаме да споделим написаното от майката на Кирил с всички вас. Файлът е в pdf формат - тук  

По случай 1 юни денят на детето, Ресурсен център-Плевен организира концерт на 29 май 2012г. под н мотото „Таланти без граници” в залата на Дома на народната армия /ДНА/ от 16.00 часа. Участие в концерта ще вземат деца на ресурсно подпомагане, техни приятели от общообразователните училища, танцови и музикални формации. Входът е свободен

Ресурсен център-Плевен, със съдействието на Община Плевен организира на 22 май 2012г. от 10 часа в Градската градина рисунка на асфалт с децата със специални образователни потребности под мотото „Таланти без граници”

През месец декември 2011, във фоайето на зала "Катя Попова" ще бъде подредена изложба с рисунки на деца със специални образователни потребности на тема "Коледа" и ще се проведе конкурс за "Най-оригинална коледна картичка"


ЮБИЛЕЙНА КОНФЕРЕНЦИЯ по повод пет години от създаването на Ресурсните центрове „ДОБРИ ПРАКТИКИ И МОДЕЛИ ЗА РАБОТА С ДЕЦА СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ”
На 3 юни от 10 часа в зала "Гена Димитрова" в Регионалната библиотека „Христо Смирненски” гр. Плевен
- Вижте ТУК целият текст на поканата и програмата.

   # ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОВЕДЕНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ - ТУК

    
# СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ В галерия №17

  На 1 юни 2011 г. по случай Деня на детето, Ресурсен център - Плевен организира с децата със СОП поход до Бригадирската поляна в парк "Кайлъка" и спортен празник.

На 20 май 2011 г. от 10 часа в Градската градина ще се проведе "Рисунка на асфалт" с децата на ресурсно подпомагане. - разгледайте галерия №16

В края на месец април в СОУ "Анастасия Димитрова" - Плевен е направена изложба с рисунки на децата със СОП с ресурсен учител Явор Анзъров. - галерия №15

Ресурсен център - Плевен организира изложба на рисунки на деца със СОП на тема "Великден", която беше експонирана във фоайето на зала "Катя Попова" в периода между 11-21 април 2011г. - разгледайте галерия №13 и №14

На 19 април от 13 часа във фоайето на зала "Катя Попова" се проведе изложба -базар на великденски изделия. - разгледайте галерия №13 и №14

На 26 април от 11 часа в сградата на Ресурсен център - Плевен се проведе работна среща на тема "Обучение и социална адаптация на деца с аутистични разстройства". На форума присъстваха родители, учители и специалисти работещи с деца с аутизъм.


 EMBED – Прилагането на практики в обучението през целия живот съобразени с дислексията, е международен проект за индивидуална подкрепа на хората с дислексия в цяла Европа. Сътрудничеството на шест държави подкрепено от Програмата за обучение през целия живот на Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура на Европейския съюз. Сайт на проекта - тук

Ресурсен център - Плевен организира от 1 юни 2010 г. за децата със СОП, които са на ресурсно подпомагане - лятна работа и занимания по интереси. Заниманията се провеждат в Ресурсен център - ул."Георги Кочев" №66, всеки работен ден от 10.00 до 15.00 часа.

На 28 април 2010 г. от 10.00 часа в зала „Гена Димитрова” (в сградата на Окръжна библиотека – Плевен), се проведе конференция за представяне дейността на Ресурсен център - Плевен под мотото „АЗ МОГА ДАЙ МИ ШАНС заедно можем повече” по проект „Равен шанс - обмен на знания за интеграция на деца със специални образователни потребности”, финансиран по програма МАТРА на Министерство на външните работи на Кралство Нидерландия, в партньорство със СПСПД ”ФИЦЕ -България”.

На 12 май 2010 г. от 17.00 часа в зала „Катя Попова” , в партньорство с Община Плевен и „Сдружение за психосоциална адаптация - Плевен”и със съдействието на учениците от Учебна компания „New life” при СОУ ”Яворов” - Плевен, се проведе концерт под мотото „АЗ МОГА ДАЙ МИ ШАНС заедно можем повече” с участието на танцови и певчески формации и деца на ресурсно подпомагане.

На 21 май 2010 г. от 10.00 часа в Градската градина, в партньорство с Община Плевен и „Сдружение за психосоциална адаптация - Плевен” и със съдействието на учениците от Учебна компания „New life” при СОУ ”Яворов” - Плевен, се проведе рисунка на асфалт и хепънинг за децата със специални образователни потребности.


2009 г. Ресурсен център – Плевен е един от 11-те пилотни региона в Холандската методика по смятане за деца РЕМЕЛКА. Обученията се провеждат от Сдружение за педагогическа и социална помощ за деца ФИЦЕ – България, с обучители Елеонора Тодорова и Лилия Пейчева.
  През годината работата по програмата продължава с акцент върху обучението по социална компетентност. Учейки математика децата имат възможност да усвояват и социални умения.
  Предстои провеждането на Информационна кампания „АЗ МОГА-ДАЙ МИ ШАНС”, обучения по програмите за социална компетентност, периодични супервизии и консултации от обучителите по проекта. 
  "ТОЗИ ГРАД Е И МОЙ" - АКЦИЯ за събиране на дрехи, обувки, играчки за нуждаещите се деца на интегрирано обучение. От 7 до 22 май 2009 г.
  вижте още тук -

На 21 декември 2009 г. се проведе коледното тържество за децата на ресурсно подпомагане.

Отвори врати Залата за психомоторна рехабилитация, ориентиране и мобилност в Ресурсен център - Плевен. Заниманията с децата са по средните направления:
     АРТТЕРАПИЯ
     - приложно изкуство
     - рисуване и апликация
     - работа с природни материали
     - рисуване на форми и пластициране
    НАРОДНИ ТАНЦИ


2008 г. Успешно стартира втората година на проект „Равен шанс – трансфер на знания за интеграция на деца със специални образователни потребности” финансиран по програма МАТРА на Министерството на външните работи на Кралство Нидерландия.

 

Copyright © 2023 www.RCpleven.com   Design: www.kambourov.com