2018 - 2019

  Бъдещи педагози гостуваха на Регионалния център за приобщаващо образование – Плевен 24.04.2019

     Днес в Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – гр. Плевен гостуваха студенти от Педагогически колеж – Плевен.
     Студентите от специалности „Начална училищна педагогика“ и „Начална училищна педагогика с английски език“ имаха възможност да се запознаят с дейностите на регионален екип за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците със специални образователни потребности от членовете на мобилна група: д-р Александър Кръстев – психолог, Зорка Цветкова – логопед и Зоя Кокалова – старши ресурсен учител.
     Темите, които бяха обсъдени, са свързани с педагогическата диагностика и прилагането на приобщаващото образование в начален етап на обучение.


  На 22 април 2016 в Регионален център - Плевен деца и учители отбелязаха международният ден на Земята.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №103

  На 21 април 2019 г. в Ресурсен център - Плевен децата със специални образователни потребности боядисваха великденски яйца и подредиха изложба.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №102

  На 05.04.2019 г. в Регионален център - Плевен се проведе деветото обучение на педагогически специалисти на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със специални образователни потребности". Участваха педагогически специалисти от училища и професионални гимназии от общините Кнежа, Искър и град Плевен. Участниците бяха разделени на три екипа със задача изработване на постери, използвайки интерактивни методи. Задачата на първият екип беше на тема „Училище на бъдещето”, чрез метода „Брейн сторминг”. Вторият екип изработи постер на тема „Приобщаващ урок”, като използват метода на проектите. Третият екип изработи постер на тема „Училището днес” използвайки ситуационния метод „Кейс-стъди”.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №101

  На 04.04.2019 г. в Регионален център - Плевен се проведе осмото обучение на педагогически специалисти на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със специални образователни потребности". Участваха педагогически специалисти от СУ „Св.св. Кирил и Методий” град Пордим, ОУ „Св.св. Кирил и Методий” Горни Дъбник, НУ „Св.св. Кирил и Методий” Долни Дъбник, ОУ ”Христо Ботев” Садовец. Участниците бяха разделени на два екипа със задача изработване на постери, използвайки интерактивни методи. Задачата на първият екип беше на тема „Училище на бъдещето”, чрез метода „Брейн сторминг”. Вторият екип изработи постер на тема „Приобщаващ урок, като използват метода на проектите.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №100

  На 19 и 20.03.2019 г. в Регионален център- Плевен се проведе седмото обучение на педагогически специалисти на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със специални образователни потребности". В обучението участваха педагогически специалисти от ОУ "Д-р Петър Берон", ОУ "Йордан Йовков", НУИ "Панайот Пипков", НУ "Отец Паисий" град Плевен.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №99

  21 март е Международният ден на хората със Синдром на Даун. Датата не е случайна – тя символизира наличието на трета хромозома в 21-вата хромозомна двойка, откъдето произлиза и другото наименование на Синдрома – Тризомия 21. На тази дата в цял свят се организират събития, които имат за цел да повишат обществената информираност за Синдрома на Даун и да допринесат за подкрепата и защитата на правата на живеещите с него.
    Световният ден на хора със Синдром на Даун отбелязваме и в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – гр. Плевен.


  На 12 и 13.03.2019 г. в Регионален център - Плевен се проведе шестото обучение на педагогически специалисти на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със специални образователни потребности". Участваха педагози от общините Червен бряг, Левски, Гулянци.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №98

  На 3 март България отбелязва своя национален празник – Ден на освобождението от властта на Османската империя. То идва в резултат на Руско-турската Освободителна война 1877-78 г.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №97

  В началото на месец март в Регионален център - Плевен, отвори врати "Мартенска работилница" за изработване на мартенички и поздравителни картички за празника на мама - 8 март 2019 г.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №96

  На 19 февруари 2019 г. се навършват 146 години от гибелта на Апостола на българската свобода Васил Левски. Васил Иванов Кунчев, известен като Васил Левски и Апостола на свободата, е един от най-великите българи. Нека си спомним за великото дело на Апостола и склоним глава в знак на почит! В Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – гр. Плевен ученици изработиха табло – споменик заветник, което да ни напомня за великия герои на България, дал живата си за свободата на своето свидно и мило отечество! На децата беше изнесена презентация за делото и живота на Дякона Левски.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №95

  Изложба "Пчелите-приятели на природата
По традиция по време на XVII-то Mеждународно изложение – договаряне “Пчеларство – Плевен 2019”, беше аранжирана тематична изложба “Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”. Организаторите от “Партнерс Експо” ООД дариха част от рисунките на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование - гр. Плевен, за да достигне посланието до повече деца, защото както пчелите прелитат от цвят на цвят и пренасят доброто дело, така и хората да предадат един на друг усмивки и доброта, за да живеем в по-добър свят.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №94

  Среща в РЦ с представители на фондация "Елия"
Общуваме заедно
Фондация Елия в лицето на Станислав Стоянов, създател и родител на дете - аутист бе гост в РЦПППО - гр. Плевен. Пред родители и специалисти се представиха визуални помощни средства и мобилни приложения за семейства на деца - аутисти. "Общуваме заедно" е мащабна социална кампания, която ще приключи на 02.04.2019г. с практически семинар и ще подпомогне 100 семейства с комуникационни папки. Срещата приключи под мотото: Родители - Деца - Специалисти можем всеки ден да общуваме и резултатно да вървим напред.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №93

  На 19 и 20.02.2019 г. Регионален център - Плевен проведе петото обучение на педагогически специалисти на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със специални образователни потребности". Участваха педагози от Обединено училище с. Вълчитрън, ОУ "Васил Левски" и СУ "Димчо Дебелянов" гр. Белене, от основните училища в селата Комарево, Крушовене, Ореховица.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №92

  На 13 и 14.02.2019 г. в Регионален център - Плевен се проведе четвъртото обучение на педагогически специалисти на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със специални образователни потребности". Участваха педагогически специалисти от професионални гимназии в град Плевен - ПГРТО, ПГХВТ, СУ "Стоян Заимов", НУ "Единство"-Плевен, Обединено училище село Търнене.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №91

  "Имало едно време …"
      В Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – гр. Плевен е подредена изложба, в която са изложени снимки и предмети от миналото. Миналото е мостът, който ни води през настоящето към бъдещето, защото колкото повече знаем за това, което е било, ще можем да се поучим и предадем от поколение на поколение.
     "Щастлив е човекът, който знае какво да запомни от миналото, на какво да се наслади от настоящето и какво да планира за бъдещето.“ Арнълд Хенри Гласоу


  На 22 и 23.01.2019 г. Регионален център - Плевен проведе третото обучение на педагогически специалисти, в което се включиха педагози от детски градини от град Плевен, Левски, Пордим, Белене, община Никопол, община Гулянци, общ. Долни Дъбник. Обучението е на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със специални образователни потребности".
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №90

  На 21 януари в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – гр. Плевен отбелязваме Международния ден на прегръдката. Тя е символ на топлота и приятелство, дарява обич и вяра. Нищо на земята не може да донесе такова облекчение, каквото носи прегръдката, ако тя идва в точния момент и е искрена. Една китайска мъдрост гласи, че: „Ние, хората, сме родени като ангелите, с едно крило. За да полетим, трябва да се прегърнем..."


  На 08 и 09.01.2019 г. РЦПППО - Плевен проведе обучение на педагогически специалисти от неспециализирани училища от град Плевен на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на ученици със специални образователни потребности".
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №89

  На 11 и 12.12.2018 г. Регионален център- Плевен проведе първото обучение на педагогически специалисти от детски градини на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със специални образователни потребности".
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №88

  На 20 декември беше организирано Коледно тържество. Децата с удоволствие участваха в различни игри, драматизация на приказка. С коледни песни и настроение посрещнаха Дядо Коледа, който донесе подаръци на всички.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №87

  От изделията, които децата изработиха в Коледната работилница, в Регионалния център беше подредена изложба, която придаваше коледен дух и настроение.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №86

  В Регионален център – Плевен се организира коледна работилница. Ученици от СУ „Христо Смирненски” – гр. Плевен, СУ „Иван Вазов” – гр. Плевен и НУ „Христо Ботев” – гр. Плевен, изработиха преспапиета, коледни сувенири и снежни човеци. В работилницата учениците усетиха топлината и магията на празника, защото Коледа ни носи доброта в сърцата.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №85

  Празник с разнообразни изяви организира Регионален център – Плевен по повод Деня на християнското семейство. Подредена бе изложба с конкурсен характер под наслов „Моето семейство“.
Инициативата е междуинституционална между РЦПППО гр. Плевен, ДГ „Щастливо детство“ и училища от града и областта. Целта е да се покаже резултатът от екипната работа и че приобщаващото образование е мисия и цел на все повече учители. Наградените участници получиха грамоти и подаръци.
Ученици от ОУ „Л.Станев“ – Плевен,СУ „Христо Ботев“ – Славяново,ОУ „Христо Ботев“ – Плевен, НУ „Отец Паисий“ – Плевен, СУ „Евлоги Георгиев“ – Тръстеник направиха украса символ на семейството. Г-жа С.Найденова представи презентация по темата, а с г-жа Р.Георгиева, ресурсни учители, и родители изработиха картички.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №84

  В Регионален център – Плевен се проведе традиционния турнир по настолни игри. Ученици със специални потребности и техни съученици от три плевенски училища – НУ „Отец Паисий“, ОУ „Никола Й. Вапцаров“, СУ „Христо Смирненски“, както и деца от СУ „Димчо Дебелянов“ – гр. Белене и СУ „Хр. Ботев“- гр. Славяново, се състезаваха в игра на „Не се сърди, човече”, Дама и Домино.
Децата отговаряха също на въпроси от викторина, съставяха думи, разпознаваха откъси от приказки.
Всички участници получиха грамоти и подаръци.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №83

  1 ноември – Ден на народните будители
На 30.10 2018 г. в РЦПППО-Плевен, бе отбелязан Денят на народните будители. Участие взеха ученици от ОУ"Лазар Станев"-Плевен, ОУ "Васил Левски"-Плевен, СУ "Иван Вазов"-Плевен, СУ „ Христо Ботев“ гр. Славяново.
Участниците Бяха поздравени по случай празника. Изнесена им бе презентация, с която обогатиха знанията си за народните будители. Включиха се в забавни и интересни за тях занимания - редене на пъзели с лика на народните будители, изработване на българския трибагреник. Участниците бяха наградени от ръководството на РЦПППО - Плевен с тематични книги - "Моята първа книга за народните будители", "Моята първа книга за Васил Левски", "Моята първа книга за Христо Ботев".
След приключване на мероприятието, децата споделиха задоволство и радост от участието си.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №82

  През месец октомври 2018 година в Регионален център-Плевен е подредена есенна изложба с изработени от децата изделия от природни материали.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №81

  На 25.10.2018 г. в РЦПППО-Плевен отбелязахме "Националната седмица на четенето" под мотото "Поуката от приказката ни възпитава в добрина, взаимопомощ, трудолюбие, честност, скромност и приятелство". Учениците от НУ "Христо Ботев"- Плевен, НУ "Отец Паисий"-Плевен, СУ "Христо Ботев- Славяново наблюдаваха драматизация на приказките "Сливи за смет" и "Мечката и лошата дума" и чрез беседа по съдържанието им извлякоха поуките. С помощта на ресурсните учители изработиха модели на "Четящото дете". Всички деца получиха значки, като символ, че четенето е извор на знание и успех. Цялата информация за събитието ще видите Галерия №80

2017 - 2018

  На 15.11.2017г. в РЦПППО-Плевен, се проведе традиционния турнир по -"Шах","Не се сърди човече", "Дама" и спортен празник. 
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №74

2016 - 2017

  На 22.12.2016 г. в  Регионален център - Плевен ще се проведе "Тренинг за педагогически специалисти от общообразователни училища и детски градини в област Плевен" Цялата информация за събитието ще видите ТУК
  На 19.12.2016 г. в читалище ЛИК - Плевен, ще се проведе коледно тържество
  На 5.12.2016 г. в Регионален център - Плевен ще се проведе ОБУЧЕНИЕ на тема "Да разпознаем, разберем и помогнем на децата със сензорна дезинтеграция" 
Цялата информация за събитието ще видите ТУК

  На 29.11.2016 г. в Регионален център – Плевен се проведе традиционния турнир по шах, дама, не се сърди човече.
  На 21.11.2016г. Регионален център проведе спортен празник „ДА ПОИГРАЕМ ЗАЕДНО” посветен на 21 ноември – Ден на християнското семейство. В празника се включиха деца и техните родители, като всички активно участваха в игрите и забавленията.
  На 31.10.2016г. в Регионален център - Плевен се проведе ОБУЧЕНИЕ на тема "Предизвикателства пред приобщаващото образование. Подходи за включване – създаване на условия за приобщаващо образование." 
Цялата информация за събитието ще видите ТУК

"Читателска щафета"  - петото издание на националната кампания за насърчаване на четенето стартира на 26 септември 2016 г.
Цялата информация ще видите ТУК

Национална изложба "ЗАЕДНО" – участват деца със специални потребности от РЦ - Плевен Цялата информация ще видите ТУК

2015 - 2016

  Екипът на Ресурсен център - Плевен организира лятна работа и занимания по интереси за децата със специални образователни потребности за периода
от 1 до 30 юни 2016 година.
     Заниманията ще се провеждат от специалистите в Ресурсен център – Плевен в сградата на ул. ”Георги Кочев” № 66 за времето от 10.00 до 14.00 часа.
     ПРОГРАМА
10.00 – 11.00 ч. - Занимателни образователни игри
11.00 – 12-00 ч. – Подвижни игри на открито
12.00 – 13.00 ч. - В света на приказките
13.00 – 14.00 ч. - Арт терапия
 

  Седмица на отворените врати в Ресурсен център - Плевен от 13 зо 17 юни 2016 г.


  На 31 май от 10 часа в Ресурсен център - Плевен, децата със специални потребности ще се включат в изработването на най-дългата рисунка на тема "Детство мое". Ще се проведе и спортен празник по повод 1 юни Деня на детето.
 

  Покана за концерт от Ресурсен център - Плевен.
Снимки от събитията ще намерите в Галерия № 70


  В периода 21-23 март 2016, 28-30 март 2016 и 25-27 април 2016 г. в Националния институт за обучение и квалификация в системата на образованието в град Банкя, се проведе квалификационният модул „Иклузивното училище“, предложен за директори, учители и ресурсни учители на училища и детски градини.
     Обучението е насочено към професионалната подготовка на педагогическите специалисти за участие в процеса на приобщаващото образование на децата и учениците със специални образователни потребности.
     Лектор: Проф. дпн Анелия Гърбачева
     Модератор: Зоя Кокалова, ресурсен учител от Ресурсен център - Плевен


Ресурсен център - Плевен организира на 11.04.2016г. от 9.00ч. работна среща с психолози и педагогически съветници от училища, детски градини, ЦОП, ЦНСТ и други организации на територията на Област Плевен, работещи с деца на тема „Предизвикателства пред приобщаващото образование”.
На 23.03.2016г. в Ресурсен център - Плевен се проведе работна среща с учители от общообразователни училища и детски градини на територията на Област Плевен. На срещата бяха представени:
   1.„Стратегии за справяне с хиперактивни деца“ - Любомира Пенева-старши ресурсен учител в Ресурсен център-Плевен
   2. „Методи за диагностициране на деца със специални образователни потребности“ - Снежанка Лунгова – психолог в Ресурсен център-Плевен

По случай 6 март – Европейски ден на логопедията, на 09.03.2016г.в гр. Ловеч се проведе Областна работна среща на тема „Да надвием ДИСПРАКСИЯТА със скачане, прескачане и подскачане. На срещата се представиха успешни педагогически практики, алтернативни методи и подходи за работа с деца и ученици, обучителни и работни материали свързани с логопедичния процес. Ресурсен център-Плевен участва в срещата с презентация на тема „Взаимодействие между ресурсен учител и логопед“, представена от Зоя Кокалова-ресурсен учител и Зорка Цветкова-логопед
6 МАРТ - ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЛОГОПЕДИЯТА в РЕСУРСЕН ЦЕНТЪР — ПЛЕВЕН

На 10. 02. 2016 г. в СОУ " Христо Ботев " - гр. Славяново се проведе работна среща с учители от СОУ " Христо Ботев " и НУ "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Славяново. Представени бяха следните теми :
1. Критерии за оценка на деца за приемане на статут на деца със СОП - Снежанка Лунгова - психолог в Ресурсен център-Плевен
2. Взаимодействие между ресурсен и масов учител в работата с деца със специални образователни потребности - Любомира Пенева -старши ресурсен учител, Виолина Иванова -старши ресурсен учител в Ресурсен център-Плевен


На 27.01.2016г. в Ресурсен център-Плевен се проведе работна среща С УЧИТЕЛИ ОТ ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНИТЕ УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ". Програмата включваше:
1. „Специфични методи и похвати при работата по БЕЛ и Математика с деца със специални образователни потребности-начален курс“ - представя – Зоя Кокалова - ресурсен учител в Ресурсен център-Плевен
2. „Приобщаващо образование“- представя - д-р Александър Кръстев – психолог в Ресурсен център - Плевен
3. „Критерии за оценка на деца за приемане на статут на деца със специални образователни потребности“ – представя - Снежанка Лунгова– психологв Ресурсен център - Плевен
4. „Приобщаващо образование“ – представя - Красимир Адамов – психолог в Ресурсен център-Плевен

Представените презентации можете да откриете в раздел "ЗА УЧЕТЕЛИ И РОДИТЕЛИ - презентации"

Групата деца със специални образователни потребности заедно с учениците от 6 клас от ОУ "Васил Левски" гр. Белене са одобрени за участие в националния ученически конкурс "Посланици на здравето" към Министерство на здравеопазването...
Цялата информация за събитието ще видите ТУК

Ресурсен център - Плевен се включи в "Седмицата на четенето 07-11 декември 2015 г." с децата със специални образователни потребности в СОУ-Хр.Смирненски-Гулянци, СОУ-Хр.Ботев-Славяново, СОУ-Хр.Ботев-Д.Дъбник, ОУ-Н.Вапцаров-Плевен, ОУ-Кирил и Методий-Петърница, ОУ-В.Левски-Плевен, ОУ-Й.Йовков-Плевен, ОУ-В.Левски-Белене, ОДЗ-Снежанка-Плевен, НУ-Кирил и Методий-Славяново, ОУ-О.Паисий-Кнежа.
Снимки от събитията ще намерите в Галерия № 59

Ресурсен център – Плевен и Сдружение „Артефакт“ с група по спортни танци със съдействието на Община Плевен организират КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ под надслов „ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ“ на 18 декември 2015 г. от 17.00 часа в зала „Катя Попова“
Във фоайето на залата ще бъде подредена коледна изложба с творби на деца със специални образователни потребности от 16 до 23 декември 2015 г.

На 24 ноември 2015 ще се проведе работна среща с учителите от общообразователните училища и детски градини. На срещата ще бъдат представени:
- Тренинг „Златна есен – езиково-говорно развитие при деца със специални образователни потребности. Галина Димитрова – старши ресурсен учител
- Развиващи игри при деца с аутизъм – Любомира Пенева – старши ресурсен учител, Виолина Иванова - старши ресурсен учител, Красимира Георгиева – старши ресурсен учител, Савина Савчева – ресурсен учител
- Адаптиране на учебното съдържание за деца със специални образователни потребности по човекът и природата – 5 клас, физика и астрономия – 7 клас – Зоя Кокалова – ресурсен учител

На 11 ноември 2015 от 14,00 ч. в Ресурсен център се проведе традиционния турнир по ШАХ, НЕ СЕ СЪРДИ ЧОВЕЧЕ, ДАМА И ДОМИНО.
Снимки от събитията ще намерите в Галерия № 57

По повод деня на народните будители - 1 ноември, в СОУ "Христо Ботев " гр. Славяново се проведе - Литературно музикална програма от учениците на 4 клас с класен ръководител Анелия Миткова и начален учител Аксения Абаджиева. На тържеството присъстваха всички ДСОП, които подариха ръчно изработени картички с благодарност към учителите.
Снимки от събитията ще намерите в Галерия № 56

2014 - 2015

Ресурсен център за подпомагане интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности град Плевен

На 1 юни 2015 организира "СПОРТЕН ПРАЗНИК" посветен на деня на детето.

На 28 май 2015 г. от 17,30 часа в голямата зала на "Военен клуб Плевен" (ДНА) ще се проведе "ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ"
Вход - свободен.
Заповядайте, при нас е весело!
Очакваме Ви!


ПРОГРАМА за провеждане на лятна работа в Ресурсен център 2015


На 26 май 2015 г. в Ресурсен център-Плевен се проведе
РАБОТНА СРЕЩА НА ТЕМА „СПОДЕЛЯНЕ НА ДОБРИ ПРАКТИКИ”
Снимки от събитията ще намерите в Галерия № 55
     ПРОГРАМА ОГРАМА ОГРАМА ОГРАМА ОГРАМА

     10.00 - 10.10ч. - Откриване и представяне на работната среща

     10.10-10.40ч. - Презентация на тема: „Стратегии за справяне с хиперактивни деца” – Любомира Пенева, старши ресурсен учител в Ресурсен център-Плевен
- споделяне на практически опит и начини за овладяване на хиперактивни деца от ресурсни и масови учители

     10.40-11.00ч. - Сензорни игри - практически занятия - Корнелия Братойчева – старши ресурсен учител в Ресурсен център - Плевен

     11.00-11.15ч.- кафе пауза

     11.15-12.15ч. - Презентация на тема: „Специфични методи и похвати при работа с ученици със специални образователни потребности в начален курс” - Красимира Георгиева – старши ресурсен учител в Ресурсен център-Плевен
- представяне на материали изготвени от ресурсни учители в помощ при работата с ученици със специални образователни потребности
- практически занятия с участниците

     12.15-13.00ч. – почивка

     13.00-14.00ч. – Презентация на тема: „Възможност за редукция на учебното съдържание при интегрирането на деца със специални образователни потребности в детската градина” - Десислава Пенчева – ресурсен учител в Ресурсен център - Плевен

     14.00-14.20ч. - Презентация на тема: „Споделяне на практически опит за интегрирането на деца със специални образователни потребности по програма „Стъпка по стъпка” - старши учител Валентина Ненкова ОДЗ №7 „Снежанка”

     14.20-14.50ч. – Дискусия

     15.00ч. - Закриване на срещата

На 18 май 2015 г. в Ресурсен център град Плевен се проведе "Открита практика със студенти" за обучение и работа с ученици със специални образователни потребности.
Снимки от събитията ще намерите в Галерия № 53

 


Ресурсен център за подпомагане интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности град Плевен ОРГАНИЗИРА
Рисунка на асфалт - На 18 май 2015 г. в Градската градина от 10.30 часа.
Снимки от събитията ще намерите в Галерия № 52

   24 април - работна среща
      Ресурсен център - Плевен организира работна среща на психолози и педагогически съветници, които работят с деца със специални образователни потребности на територията на Област Плевен на тема „Критерии и диагностика за първична оценка на деца и ученици, за които съществуват индикации за наличие на специални образователни потребности”.
      Срещата се проведе на 24.04.2015г. от 09.00 часа в сградата на Ресурсен център, ул.”Георги Кочев” №66


   2 април - Световен ден за информираност за аутизма
      От своето създаване Ресурсен център –Плевен работи с деца и ученици с разстройства от аутистичния спектър. Специалистите от РЦ –Плевен са преминали през редица обучения за работа с деца с генерализирани разстройства на развитието.
Практиката ни е доказала , че можем успешно да приобщаваме в масови детски градини и училища деца с аутизъм.
      В работата си използваме различни корекционни методи, подходи и техники: PECS, Макатон, арт терапия, музикотерапия, методът на Ловас и други. Аутизмът е разстройство на социалното развитие, което засяга развитието на мозъка, а от там и поведението на децата. Аутистите изглеждат като хора, които живеят в свой свят.


Даниел Тодоров от 3 Б кл. в ОУ "Св. Кл. Охридски", спечели първо място и златен медал в седмото национално състезание "Пижо и Пенда", гр. Перник, с изработка на индивидуално пано.


Предвидени мероприятия за месец декември 2014 г.
1. Организиране на коледна изложба с рисунки на деца със специални образователни потребности и конкурс за най-оригинална коледна украса
2. Коледно тържество с децата и учениците от Ресурсен център

Предвидени мероприятия за месец ноември 2014 г.
1. Провеждане на спортен празник с децата със специални образователни потребности
2. Провеждане на турнир по шахмат, „Шах” „Не се сърди човече”,„Домино”

2013 - 2014

На 31 май 2014 г. от 18,00 часа в голямата зала на "Военен клуб Плевен" (ДНА) ще се проведе "ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ"
Вход - свободен.
Заповядайте, при нас е весело!
Очакваме Ви!
На 31 май 2014 г. от 10 часа в Градската градина ще се проведе Рисунка на асфалт.
Снимки от събитията ще намерите в галерия № 45


На 14 март 2014 г. ще се проведе Национален семинар на психолозите работещи по ресурсното подпомагане на деца и ученици със специални образователни потребности от цялата страна, организиран от Национална асоциация на ресурсните учители "НАРУ-България".
...
ПРОГРАМА ЗА НАЦИОНАЛЕН СЕМИНАР НА ПСИХОЛОЗИТЕ ПОДПОМАГАЩИ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ можете да изтеглите от тук

На 18 декември 2013 г. в читалище "Лик" се проведе традиционното коледно тържество. Децата отговаряха на различни въпроси, гатанки, за което получиха награди. Участниците представиха карнавални маски и костюми. На тържеството присъстваха клоуни, различни герои от приказки и разбира се добрият белобрад дядо Коледа и чаровната Снежанка, които раздадоха подаръци на всички.
...
Преди коледа на 2013 във фоайето на зала "Катя Попова" бяха изложени рисунки и коледни картички изработени от деца със специални образователни потребности

На 17 декември 2013 г. съвместно с Регионален инспекторат по образование - Плевен се проведе работна среща с родители на тема "Подпомагане и подобряване общуването с родители на деца със специални образователни потребности". На срещата се дискутираха въпроси свързани с работата с деца със специални образователни потребности. Беше представена и презентация на тема "Да разпознаем, разберем и помогнем на децата със сензорна дезинтеграция".
На 27 ноември 2013 г. в Ресурсен център се проведе традиционния турнир по шах, дама, не се сърди човече и домино. Участваха 25 деца. Победител беше доброто настроение и приятните емоции! Всички деца получиха награди и грамоти за участие в игрите.
На 29 октомври 2013 в Ресурсен център се проведе есенен спортен празник. Децата участваха в различни игри, получиха награди, грамоти и много смях и забавление.

2012 - 2013

На 17 април 2013 от 17,00 часа в голяма зала на Военен клуб - Плевен се проведе ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ.


На 25 март 2013 от 13 часа в ОУ ”П. Берон”- Плевен ще проведе спортен празник, в който участват и деца със СОП, както и ученици от училището домакин. Отборите се състезаваха в различни спортни игри, а жури определи победителите.
Регионален инспекторат по образование-Плевен, съвместно с Ресурсен център организира работна среща с директорите на училища, детски градини и родители на деца със СОП по въпроси свързани с образованието на децата и учениците със специални образователни потребности на 28 март 2013 от 11.00 часа в зала „Орион”
Участие на деца със СОП в Националната инициатива „Маратон на четенето” в Регионална библиотека „Хр.Смирненски” на 19 април 2013 от 10.30 часа.Четене на произведения на Дора Габе, Елисавета Багряна, Калина Малина.
Ресурсен център съвместно с Военен клуб Плевен организират Пролетен концерт на 17 април 2013 от 17.00 часа в големия салон на ДНА.
В Залата за психомоторна рехабилитация, ориентиране и мобилност работят следните секции:
    "Приложно изкуство" с ръководител Светлина Маринова. Заниманията се провеждат всяка сряда от 14.00 до 15.00 часа.
    "Спорт и здраве" с ръководители Корнелия Братойчева и Десислава Пенчева. Заниманията се провеждат всеки вторник от 14.45 часа
     "Работилница - сръчни пръстчета" с ръководители Зоя Кокалова и Любомира Пенева. Заниманията се провеждат всеки понеделник от13.00 до 14.00 часа
     "Раздвижи се, усмихни се!" за развитие на обща и фина моторика, с ръководители Елка Коцева и Нина Кутиева. Заниманията се провеждат всеки вторник от 13.00 до 14.00 часа

     В раздел "ГАЛЕРИЯ" на нашия сайт ще можете да разгледате снимки от занятията в различните секции.

 

Copyright © 2016 www.RCpleven.com   Design: www.kambourov.comm