АРХИВ ЗА УЧЕБНАТА 2018 - 2019 ГОДИНА

ВРЪЩАНЕ В ОСНОВНАТА СТРАНИЦА "НОВИНИ"
  СПОРТЕН Детски празник "Всички заЕдно ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО" и РИСУНКА НА АСФАЛТ 28.05.2019

     На 28 май 2019г. по повод първи юни – Денят на детето, в Регионален център-Плевен се организира ПРАЗНИК ЗА ДЕЦАТА, празник на който да сме заедно в игрите, забавленията и в благотворителността под надслов „ВСИЧКИ заЕДНО щастливо детство”. Децата се забавляваха с различни игри, рисуваха. Всички участници получиха награди и грамоти за участие.

рисунка на асфалт деца от ОУ "Христо Ботев" в с. Комарево:


  Бъдещи педагози гостуваха на Регионалния център за приобщаващо образование – Плевен 24.04.2019

     Днес в Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – гр. Плевен гостуваха студенти от Педагогически колеж – Плевен.
     Студентите от специалности „Начална училищна педагогика“ и „Начална училищна педагогика с английски език“ имаха възможност да се запознаят с дейностите на регионален екип за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците със специални образователни потребности от членовете на мобилна група: д-р Александър Кръстев – психолог, Зорка Цветкова – логопед и Зоя Кокалова – старши ресурсен учител.
     Темите, които бяха обсъдени, са свързани с педагогическата диагностика и прилагането на приобщаващото образование в начален етап на обучение.


  На 22 април 2016 в Регионален център - Плевен деца и учители отбелязаха международният ден на Земята.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №103

  На 21 април 2019 г. в Ресурсен център - Плевен децата със специални образователни потребности боядисваха великденски яйца и подредиха изложба.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №102

  На 05.04.2019 г. в Регионален център - Плевен се проведе деветото обучение на педагогически специалисти на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със специални образователни потребности". Участваха педагогически специалисти от училища и професионални гимназии от общините Кнежа, Искър и град Плевен. Участниците бяха разделени на три екипа със задача изработване на постери, използвайки интерактивни методи. Задачата на първият екип беше на тема „Училище на бъдещето”, чрез метода „Брейн сторминг”. Вторият екип изработи постер на тема „Приобщаващ урок”, като използват метода на проектите. Третият екип изработи постер на тема „Училището днес” използвайки ситуационния метод „Кейс-стъди”.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №101

  На 04.04.2019 г. в Регионален център - Плевен се проведе осмото обучение на педагогически специалисти на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със специални образователни потребности". Участваха педагогически специалисти от СУ „Св.св. Кирил и Методий” град Пордим, ОУ „Св.св. Кирил и Методий” Горни Дъбник, НУ „Св.св. Кирил и Методий” Долни Дъбник, ОУ ”Христо Ботев” Садовец. Участниците бяха разделени на два екипа със задача изработване на постери, използвайки интерактивни методи. Задачата на първият екип беше на тема „Училище на бъдещето”, чрез метода „Брейн сторминг”. Вторият екип изработи постер на тема „Приобщаващ урок, като използват метода на проектите.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №100

  На 19 и 20.03.2019 г. в Регионален център- Плевен се проведе седмото обучение на педагогически специалисти на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със специални образователни потребности". В обучението участваха педагогически специалисти от ОУ "Д-р Петър Берон", ОУ "Йордан Йовков", НУИ "Панайот Пипков", НУ "Отец Паисий" град Плевен.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №99

  21 март е Международният ден на хората със Синдром на Даун. Датата не е случайна – тя символизира наличието на трета хромозома в 21-вата хромозомна двойка, откъдето произлиза и другото наименование на Синдрома – Тризомия 21. На тази дата в цял свят се организират събития, които имат за цел да повишат обществената информираност за Синдрома на Даун и да допринесат за подкрепата и защитата на правата на живеещите с него.
    Световният ден на хора със Синдром на Даун отбелязваме и в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – гр. Плевен.


  На 12 и 13.03.2019 г. в Регионален център - Плевен се проведе шестото обучение на педагогически специалисти на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със специални образователни потребности". Участваха педагози от общините Червен бряг, Левски, Гулянци.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №98

  На 3 март България отбелязва своя национален празник – Ден на освобождението от властта на Османската империя. То идва в резултат на Руско-турската Освободителна война 1877-78 г.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №97

  В началото на месец март в Регионален център - Плевен, отвори врати "Мартенска работилница" за изработване на мартенички и поздравителни картички за празника на мама - 8 март 2019 г.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №96

  На 19 февруари 2019 г. се навършват 146 години от гибелта на Апостола на българската свобода Васил Левски. Васил Иванов Кунчев, известен като Васил Левски и Апостола на свободата, е един от най-великите българи. Нека си спомним за великото дело на Апостола и склоним глава в знак на почит! В Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – гр. Плевен ученици изработиха табло – споменик заветник, което да ни напомня за великия герои на България, дал живата си за свободата на своето свидно и мило отечество! На децата беше изнесена презентация за делото и живота на Дякона Левски.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №95

  Изложба "Пчелите-приятели на природата
По традиция по време на XVII-то Mеждународно изложение – договаряне “Пчеларство – Плевен 2019”, беше аранжирана тематична изложба “Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”. Организаторите от “Партнерс Експо” ООД дариха част от рисунките на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование - гр. Плевен, за да достигне посланието до повече деца, защото както пчелите прелитат от цвят на цвят и пренасят доброто дело, така и хората да предадат един на друг усмивки и доброта, за да живеем в по-добър свят.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №94

  Среща в РЦ с представители на фондация "Елия"
Общуваме заедно
Фондация Елия в лицето на Станислав Стоянов, създател и родител на дете - аутист бе гост в РЦПППО - гр. Плевен. Пред родители и специалисти се представиха визуални помощни средства и мобилни приложения за семейства на деца - аутисти. "Общуваме заедно" е мащабна социална кампания, която ще приключи на 02.04.2019г. с практически семинар и ще подпомогне 100 семейства с комуникационни папки. Срещата приключи под мотото: Родители - Деца - Специалисти можем всеки ден да общуваме и резултатно да вървим напред.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №93

  На 19 и 20.02.2019 г. Регионален център - Плевен проведе петото обучение на педагогически специалисти на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със специални образователни потребности". Участваха педагози от Обединено училище с. Вълчитрън, ОУ "Васил Левски" и СУ "Димчо Дебелянов" гр. Белене, от основните училища в селата Комарево, Крушовене, Ореховица.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №92

  На 13 и 14.02.2019 г. в Регионален център - Плевен се проведе четвъртото обучение на педагогически специалисти на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със специални образователни потребности". Участваха педагогически специалисти от професионални гимназии в град Плевен - ПГРТО, ПГХВТ, СУ "Стоян Заимов", НУ "Единство"-Плевен, Обединено училище село Търнене.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №91

  "Имало едно време …"
      В Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – гр. Плевен е подредена изложба, в която са изложени снимки и предмети от миналото. Миналото е мостът, който ни води през настоящето към бъдещето, защото колкото повече знаем за това, което е било, ще можем да се поучим и предадем от поколение на поколение.
     "Щастлив е човекът, който знае какво да запомни от миналото, на какво да се наслади от настоящето и какво да планира за бъдещето.“ Арнълд Хенри Гласоу


  На 22 и 23.01.2019 г. Регионален център - Плевен проведе третото обучение на педагогически специалисти, в което се включиха педагози от детски градини от град Плевен, Левски, Пордим, Белене, община Никопол, община Гулянци, общ. Долни Дъбник. Обучението е на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със специални образователни потребности".
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №90

  На 21 януари в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – гр. Плевен отбелязваме Международния ден на прегръдката. Тя е символ на топлота и приятелство, дарява обич и вяра. Нищо на земята не може да донесе такова облекчение, каквото носи прегръдката, ако тя идва в точния момент и е искрена. Една китайска мъдрост гласи, че: „Ние, хората, сме родени като ангелите, с едно крило. За да полетим, трябва да се прегърнем..."


  На 08 и 09.01.2019 г. РЦПППО - Плевен проведе обучение на педагогически специалисти от неспециализирани училища от град Плевен на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на ученици със специални образователни потребности".
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №89

  На 11 и 12.12.2018 г. Регионален център- Плевен проведе първото обучение на педагогически специалисти от детски градини на тема "Предоставяне на допълнителна подкрепа за личностно развитие на деца със специални образователни потребности".
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №88

  На 20 декември беше организирано Коледно тържество. Децата с удоволствие участваха в различни игри, драматизация на приказка. С коледни песни и настроение посрещнаха Дядо Коледа, който донесе подаръци на всички.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №87

  От изделията, които децата изработиха в Коледната работилница, в Регионалния център беше подредена изложба, която придаваше коледен дух и настроение.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №86

  В Регионален център – Плевен се организира коледна работилница. Ученици от СУ „Христо Смирненски” – гр. Плевен, СУ „Иван Вазов” – гр. Плевен и НУ „Христо Ботев” – гр. Плевен, изработиха преспапиета, коледни сувенири и снежни човеци. В работилницата учениците усетиха топлината и магията на празника, защото Коледа ни носи доброта в сърцата.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №85

  Празник с разнообразни изяви организира Регионален център – Плевен по повод Деня на християнското семейство. Подредена бе изложба с конкурсен характер под наслов „Моето семейство“.
Инициативата е междуинституционална между РЦПППО гр. Плевен, ДГ „Щастливо детство“ и училища от града и областта. Целта е да се покаже резултатът от екипната работа и че приобщаващото образование е мисия и цел на все повече учители. Наградените участници получиха грамоти и подаръци.
Ученици от ОУ „Л.Станев“ – Плевен,СУ „Христо Ботев“ – Славяново,ОУ „Христо Ботев“ – Плевен, НУ „Отец Паисий“ – Плевен, СУ „Евлоги Георгиев“ – Тръстеник направиха украса символ на семейството. Г-жа С.Найденова представи презентация по темата, а с г-жа Р.Георгиева, ресурсни учители, и родители изработиха картички.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №84

  В Регионален център – Плевен се проведе традиционния турнир по настолни игри. Ученици със специални потребности и техни съученици от три плевенски училища – НУ „Отец Паисий“, ОУ „Никола Й. Вапцаров“, СУ „Христо Смирненски“, както и деца от СУ „Димчо Дебелянов“ – гр. Белене и СУ „Хр. Ботев“- гр. Славяново, се състезаваха в игра на „Не се сърди, човече”, Дама и Домино.
Децата отговаряха също на въпроси от викторина, съставяха думи, разпознаваха откъси от приказки.
Всички участници получиха грамоти и подаръци.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №83

  1 ноември – Ден на народните будители
На 30.10 2018 г. в РЦПППО-Плевен, бе отбелязан Денят на народните будители. Участие взеха ученици от ОУ"Лазар Станев"-Плевен, ОУ "Васил Левски"-Плевен, СУ "Иван Вазов"-Плевен, СУ „ Христо Ботев“ гр. Славяново.
Участниците Бяха поздравени по случай празника. Изнесена им бе презентация, с която обогатиха знанията си за народните будители. Включиха се в забавни и интересни за тях занимания - редене на пъзели с лика на народните будители, изработване на българския трибагреник. Участниците бяха наградени от ръководството на РЦПППО - Плевен с тематични книги - "Моята първа книга за народните будители", "Моята първа книга за Васил Левски", "Моята първа книга за Христо Ботев".
След приключване на мероприятието, децата споделиха задоволство и радост от участието си.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №82

  През месец октомври 2018 година в Регионален център-Плевен е подредена есенна изложба с изработени от децата изделия от природни материали.
Цялата информация за събитието ще видите Галерия №81

  На 25.10.2018 г. в РЦПППО-Плевен отбелязахме "Националната седмица на четенето" под мотото "Поуката от приказката ни възпитава в добрина, взаимопомощ, трудолюбие, честност, скромност и приятелство". Учениците от НУ "Христо Ботев"- Плевен, НУ "Отец Паисий"-Плевен, СУ "Христо Ботев- Славяново наблюдаваха драматизация на приказките "Сливи за смет" и "Мечката и лошата дума" и чрез беседа по съдържанието им извлякоха поуките. С помощта на ресурсните учители изработиха модели на "Четящото дете". Всички деца получиха значки, като символ, че четенето е извор на знание и успех. Цялата информация за събитието ще видите Галерия №80
ВРЪЩАНЕ В ОСНОВНАТА СТРАНИЦА "НОВИНИ"
АРХИВ НА РАЗДЕЛ "НОВИНИ" ПО ГОДИНИ
2012 - 2013 2013 - 2014 2014 - 2015
2015 - 2016 2016 - 2017 2017 - 2018
2018 - 2019    
 

Copyright © 2019 www.RCpleven.com   Design: www.kambourov.comm